Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шаран в доматен сос

2
Шаран в доматен сос
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Никулден
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 7 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Шаранът се изчиства от люспите и вътрешностите и се измива

  • 2

    Накисва се в студена вода с оцет

  • 3

    Приготвя се сосът:

  • 4

    Лукът и морковите се нарязват наситно, към тях се добавят грубо нарязани чушки и се запържват

  • 5

    Гасят се с бяло вино и се добавят доматите консерва и щипка захар

  • 6

    Сосът се посолява на вкус

  • 7

    Подправя се с кимион, канела, дафинов лист и прясно смлян черен пипер

  • 8

    Шаранът се измива, подсушава и поръсва със сол и пипер на вкус

  • 9

    Слага се в намазнена тавичка и се залива с готовия сос

  • 10

    Ястието се пече до пълна готовност на рибата Поднася се с прясно нарязан магданоз и резени лимон.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Nina Stanislavova
19.02.2013 | 16:51
само така приготвен ям шарана :)
1
Орнела Мути
21.11.2012 | 15:43
Много ми се яде шаран ...пълнен шаран :) Като вляза в този сайт всичко ми се преяжда .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...