Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадова торта "Бруклинско затъмнение"

15
Шоколадова торта "Бруклинско затъмнение"
Източник: Люси Евтимова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Започваме, като загряваме фурната на 170 С. Застиламе и три 20-сантиметрови тавички с хартия за печене.

  • 2

    Блатовете приготвяме, като първо разбиваме 100 гр меко масло с 260 гр фина захар. Аз използвах 50/50 бяла и кафява. Добавяме едно по едно яйцата, 1 ванилия, солта, бакпулвера, содата и 45 гр какао. Обираме хубаво стените на купата, докато разбиваме. Добавяме на 2 пъти, редувайки ги, брашното и млякото. Трябва да стане хубава пухкава смес.

  • 3

    Разпределяме по равно в тавичките и печем около 20 минути или до готовност. Проверете центъра с клечка за зъби.

  • 4

    Оставете блатовете да изстинат. През това време преминете към направата на пудинга.

  • 5

    В дълбока тенджера слагаме 600 мл вода, заедно с останалата бяла захар - 500 гр, 125 гр какао и царевичния сироп. Ако нямате царевичен сироп, заменете с 50/50 глюкоза и мед. Слагаме на средна температура на котлона и оставяме да заври, като разбъркваме от време на време. В друг съд разтворете нишестето, заедно със 160 мл вода, на каша.

  • 6

    Когато какаовата смес е готова, дръпнете от огъня и добавете нишестето, като бъркате непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки. (Ако се появат все пак, разбийте ги с пасатор.) Върнете сместа на огъня и бъркайте, докато се сгъсти.

  • 7

    Махнете от огъня и добавете 85 гр масло и 1/2 ванилия и разбъркайте. Сглобяването на тортата е лесно: блат, пудинг, блат, пудинг и т.н. Оставете малко за измазване.

  • 8

    Рецептата в снимки стъпка по стъпка тук.

Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
kalinka kalinkova
08.05.2013 | 09:08
Много добре изглежда тази торта.
14
elena atanasova
07.05.2013 | 10:17
Ще пробвам да направя тази торта.
13
ана
30.04.2013 | 16:58
Ох, в колкото и стъпки да ми я покажете, няма как да направя такава красота!
12
vili deneva
30.04.2013 | 15:52
Тортата много ми допадна.
11
Лиляна Терзиева
30.04.2013 | 09:26
Отговор на коментар #9 от poli asenova:
И на мен ми се вижда хубава .
10
Лиляна Терзиева
30.04.2013 | 09:25
Страхотна тортичка.
9
poli asenova
30.04.2013 | 08:32
Вижда ми се много добре тази шоколадова торта.
8
gabriela gabrielova
29.04.2013 | 20:27
Чудесна ми изглежда тази торта.
7
Violeta
29.04.2013 | 17:06
Има много интересно име.
6
Violeta
29.04.2013 | 17:06
Много хубава торта,браво:)
5
тихомира илиева
29.04.2013 | 14:48
Тази торта изглежда чудесно.
4
Kremena Peteva
29.04.2013 | 14:22
страхотна торта,много вкусна
3
Emnuella
29.04.2013 | 14:04
Страхотна торта:)
2
Лиляна Терзиева
29.04.2013 | 13:49
Страхотно изглежда тази торта .
1
ана
29.04.2013 | 13:20
Страхотна е!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Глазирани ябълкови резенчета
    30 мин.
  • Паста със сусам
    15 мин.
  • Глазирано и гриловано свинско
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...