Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадови десертчета, по-хубави от тези в магазина

по статията работи: | 27 февруари 2014 Прочитания: 6444 1
С подробно видео за точната рецепта
Шоколадови десертчета, по-хубави от тези в магазина
Източник: Youtube

Готови сме на всичко, за да избегнем вредните подобрители, оцветители, подсладители и всякакви подобни субстанции с "-ители" наставка, намиращи се в десертите, които купуваме от магазина.

 

Та в този ред на мисли, се опитваме да ви предлагаме рецепти, които да изпълните вкъщи с минимални усилия и максимален вкус.

 

Разбира се, когато става дума за десерти, няма как да не включим и шоколад, карамел или захар. Но поне ги няма допълнителните "екстри" в готовите продукти от магазина.

 

Днес ще ви предложим да си направите карамелено-шоколадово блокче, досущ като тези от магазина.

 

Необходими продукти:

 

2 чаши натрошен тъмен шоколад

 

1 чаша натрошени чаени бисквити

 

2-3 с.л. стопено масло

 

1 чаша карамелени бонбони, тип лакта

 

1 кафена чаша прясно мляко

 

Начин на приготвяне:

 

Необходима ви е тава за печене, застлана с прозрачно фолио.

 

Стопете шоколада на водна баня. Отделете 1/3 от него. Останалото разпределете на дъното на тавата. Приберете в хладилника, за да се стегне.

 

Уверете се, че бисквитите са смлени добре, трябва да са като ситен пясък, след като добавите разтопеното масло в тях.

 

Стопете на котлона карамелените бонбони, заедно с млякото. Разбърквайте постоянно, до абсолютното хомогенизиране.

 

През това време шоколадът вече се е стегнал. Разпределете бисквитите върху него. Натиснете добре с дървена лъжица или с ръце. Отново сложете в хладилника, или фризера, докато се втвърдят.

 

Дойде време и за карамела. Изсипете го отгоре като трети пласт. Наклонете тавата, така че да се празпредели навсякъде. И отново приберете на студено във фризера или хладилника, но във фризера ще стане по-бързо и няма да се наложи да чакате много дълго (за натърпеливите).

 

След като се уверите, че е стегнало добре, извадете десерта от тавата, махнете фолиото и го сложете на дървена дъска.

 

Започнете да оформяте всяко блокче. Режете откъм тясната страна на правоъгълника, на разстояние 1.5 см. След това всяко парче отрежете през средата.

 

След това полейте всяко парче с останалия шоколад. Оставете да се отцеди излишното количество, като държите десертчето на шпатула над купата с шоколада. Оставяйте готовите блокчета на хартия за печене.

 

Сложете за последно в хладилника, за да стегнат окончателно.

 

И ето имаме си домашни десертчета, досущ като тези от магазина.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 178 гласa
Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Desislava Stoyanova
27.02.2014 | 17:24
оо те наистина изглеждат супер добре!:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелева салата с дресинг от тахан
    30 мин.
  • Бързи и лесни сладки
    20 мин.
  • Пикантни пържени картофки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!