Разтопете шоколада на водна баня.
Разбийте жълтъците заедно със захарта. В друга купа сложете маскарпонето и също го разбийте с миксер. Добавете разтопения шоколад към маскарпонето и отново пуснете миксера. После добавете яйчената смес при маскарпонето и смесете внимателно с шпатула. Оставете за кратко в хладилник сместа.
Сварете кафето и разтворете в него пудрата захар. Оставете да се охлади.
* Традиционно тази рецепта се приготвя в малки индивидуални чаши, но можете да направите тирамисуто и в общ съд. В зависимост от това, как ще сервирате, начупете бишкотите или ги оставете цели.
Топнете бишкотите в кафето и подредете на дъното на съда. Отгоре сложете един ред крем, после пак бишкоти и останалия крем. Наръсете с какао.
* Може да сервирате веднага или да оставите да се охлади за известно време.