Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шпецле (немска прясна паста)

6
Шпецле (немска прясна паста)
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пресейте брашното в голяма купа и направете  кладенче в средата. Разбийте яйцата със солта и 100 мл вода, сипете сместа малко по малко в брашното, като бъркате с лъжица, докато се получи еднородна смес.

  • 2

    Сипете в тенджера вода да заври. Вземете цедка с големи дупки, сложете тестото в нея и като я държите над врящата вода, прекарайте тестото през дупките, като натискате с дървена лъжица.

  • 3

    Друг вариант е да разточите тестото на дъска за рязане и с нож да нарежете на малки лентички, които да пускате във врящата вода.

  • 4

    Като пада във водата, шпецлето първо потъва на дъното на тенджерата, но после изплува на повърхността.

  • 5

    Когато това стане, поварете още няколко минути, след това извадете шпецлето с решетъчна лъжица, сложете го в гевгир и го залейте обилно със студена вода.

  • 6

    Оставете го да се отцеди. Разтопете маслото в тенджера, добавете в него шпецлето и го сгорещете за 3-4 минути, като внимателно разбърквате, така че да поеме маслото.

продукти
4 бр.яйца
1 ч.л.сол
50 гр.масло
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
kalinka kalinkova
31.05.2013 | 10:07
Отговор на коментар #2 от pepi damjnova:
Аз също бих пробвала.
5
Svetlozara
30.05.2013 | 15:59
Отговор на коментар #4 от vili deneva:
и аз ткаа, доста ми хареса и много странно изглежда.
4
vili deneva
30.05.2013 | 14:21
От любопитство ще го опитам.
3
elena atanasova
30.05.2013 | 11:11
Не ми е познато, но бих опитала.
2
pepi damjnova
29.05.2013 | 12:11
Много е интересно, ще приготвя и аз.
1
poli asenova
29.05.2013 | 12:05
Може и да има добър вкус, трябва да се опита.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...