Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Щрудел с ябълки и дюли

2
Щрудел с ябълки и дюли
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Празник:Димитровден
Сезон:есен, зима
Кулинар:
Рейтинг: 2.8
(базиран на 10 отзива)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Ябълките и дюлите се обелват и настъргват на едро ренде

  • 2

    Поръсват се със захар, смлени орехи и канела

  • 3

    В плънката се добавят овесени ядки, за да поемат от сока на плодовете

  • 4

    Взима се една кора от корите за баница, намазва се с разтопено масло и се покрива с друга кора, пак се намазва с масло

  • 5

    Отгоре се поръсва плънка, навива се на руло и се слага в тава, покрита с хартия за печене

  • 6

    Рулата се намазват с масло

  • 7

    Щруделът се пече на 280 С докато се зачерви

  • 8

    Поднася се поръсен с пудра захар.

продукти
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
gabriela gabrielova
10.12.2012 | 12:08
С ябълки го правя но ще опитам и с дюли.
1
ива
22.11.2012 | 12:49
Че то много масло има, няма ли да е мазно?
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...