Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Юнашки джоланчета в глина

2
Юнашки джоланчета в глина
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Свинските джолани са без кожа, ако имат кожа, в нея се правят разрези, за да се сложат добре подправките до месото.

  • 2

    В купичка се поставя зехтин, соев сос, вино и оцет. Към тях се добавя розмарин, риган, мащерка, кимион, червен пипер, черен пипер и всичко се разбърква.

  • 3

    Булюнчето се разтваря в 300 мл вода.

  • 4

    Джоланите се намазват със сместа от подправки, като хубаво се втрива в месото, поставят се в глинен съд.

  • 5

    Върху всяко се поставя по лъжица мед и се посоляват.

  • 6

    Слага се бульона до половината на джоланите, като се внимава да не се полива върху тях.

  • 7

    Слагат се скилидките чесън и зрънцата бахар, възможно е от сместа с подправките да ви е останало малко, добавете я и нея.

  • 8

    Затваря се с капак и се пече 2 часа на 170 С, след което се продължава още 1 час на 190 С.

  • 9

    Поднасят се с гарнитура по избор.

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Отговор на коментар # от Vqra Petrova:
И на мен много ми хареса .
1
Много вкусно изглежда
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Пилешко, глазирано с балсамов оцет
    15 мин.
  • Картофена салата с бекон
    20 мин.
  • Руски чаени сладки
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусната спаначена пита!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...