От пръв поглед тези ябълки изглеждат като десерт, който трудно можем да си направим у дома.
Или поне ако не сме доста напреднали в сладкарството кулинари.
Имаме една добра новина – далеч не е нужно да сте корифеи в сладкарството, за да зарадвате всички у дома с тези прекрасни ябълкови рози.
Както може би се досетихте, нямаше да ви даваме подобна идея, ако се налагаше да ви изтезаваме с ужасно труден метод за направа.
И за да не сме голословни, ще приложим няколко снимки, които да ви убедят, че това трябва да е следващият десерт, който да сложите на трапезата.
Но нека първо да кажем какво ни трябва:
Няколко ябълки
Готово тесто
Кайсиево сладко
Канела на прах
Пудра захар за поръсване
*Остър нож
*Форми за мъфини
Както ще стане ясно и от снимките, първо отрежете от тестото дълги ленти.
Намажете всяка със сладко и наредете по дългата й страна много тънко нарязани резени ябълка.
Поръсете с канела, защото ябълките са родени да се комбинират с канела.
Загънете долната част на тестото, за не изпаднат резените ябълка, и завийте.
Розите се получават от сами. Прекрасно, нали?
Сложете ги за 45 минути във фурната и сте готови. Ето на това му казваме удар в десетката.
А сега се запознайте и със снимковия материал, за да сте напълно ясно как се правят красивите ябълкови розички.
снимки: boredpanda.com