Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как се прави идеалното коледно парти

по статията работи: | 20 декември 2016 Прочитания: 7478 2
Полезни съвети за посрещането на близки и приятели
Как се прави идеалното коледно парти
Източник: Photl

Всеки професионален парти-планьор ще ви каже, че ключът към успешното парти е планирането. Дори и да не начертаете сложна схема, подобна на тези в "Том и Джери", мисленето с няколко дни напред винаги ще ви е от полза.

 

И така, всички мечтаем да бъдем домакини на перфектното коледно парти. Но как става то?

 

За да има парти, първото задължително условие са хората, т.е. вашите приятели. Избягвайте да каните в последния момент – рискувате да бъдете единствения човек на партито си.

 

"Изпратете" покани поне една седмица по-рано. Всъщност ние самите малко закъсняваме с полезните съвети, така че ако планирате парти навръх Коледа, информирайте всички още днес!

 

Най-лесно е, като се възползвате от функционалностите на социалните мрежи, в чиито профили, така или иначе, са събрани всичките ви познати и непознати. Добре е да издадете малко информация относно менюто – леки снаксове ли ще има, или пълна коледна вечеря. Не искате да ви дойдат дузина изгладнели гърла, а вие да сте направили малки сандвичи и хапки!

 

Специално за коледното парти, най-добре е да има от всичко. Най-светлият празник се свързва с пълен и щастлив стомах. Ако се придържате към традиционните български гозби, сармичките са идеален вариант. Може да направите много бройки, с не много усилия. Размерът на сармата може да стане по-малък, обиколката на рулото– по-тънка, за да са по-лесни и удобни за хапване.

 

Храната също може да донесе много коледно настроение. Мини-сандвичите могат да наподобяват Дядо Коледа, снежен човек, снежинка (или Снежанка) – каквото ви хрумне, с каквито продукти имате. Препоръчително е да започнете с подготовката (преп-а) предишната вечер, за да ви останат само довършителните дейности точно преди самото парти.

 

3802

 Снимка: Pillsbury.com

 

Алкохолът. Няма какво да си кривим душата - толкова важен е, колкото храната. За партита с повече хора изключително практични са различните пуншове. Вече ви дадохме страхотна идея за горещ ябълков сайдер, в който може да увеличите количеството ром.

 

С пунша Гльог също няма да сбъркате (ако го давате в минимални количества). Червеното вино (например наливно, от пазара, ако нямате домашно) пък винаги е идеално. Ако залагате на твърдия алкохол, с уиски няма да сбъркате. В този случай, нека има и ароматни печени бадеми.

 

За ракията и мезетата вече си казахме достатъчно.

 

О, ами декорацията! Коледно парти без такава просто няма да е коледно парти. Не я пестете – извадете всичко коледно, което вече не се е оказало върху елхата. Импровизирайте, вложете душа и сърце. Снабдете се с коледни салфетки, покривки и каквото още коледно има в магазина.

 

Aко пък се осмелите да се преобразите в самия Дядо Коледа (независимо от пола ви), ще надминете и най-смелите очаквания.

 

3801

Ако имате домашен любимец, очевидно и той може да мине за белобрадия старец. Снимка: morgueFile


А музиката... Дори и да не си "падате" по коледните мелодии, задължително включете десетина тематични песнички (всички ще си тананикат), които изненадващо да запяват след Риана, Бъста Раймс или Иън Къртис (а си мислехме, че тях тримата никога не можем да сложим в едно изречение).

 

Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
zvetanka ivanova
21.12.2012 | 17:21
Много добри идеи ни давате.
1
тихомира илиева
21.12.2012 | 13:14
Ами декорацията е част от празника, без нея не може.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !