Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

курабийките на Марето

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се сипва в дълбок съд, прави се кладенче и се добавят продуктите, като всички трябва да са на стайна температура

  • 2

    Меси се меко тесто, което се оставя в хладилник минимум 2 часа.

  • 3

    След това се късат топчета с големина на орех, правя се на фитил, овалват се в захар и с навиват на пурички.

  • 4

    Пекат се върху хартия в првдварително загрята фурна на 200градуса до златисто.

    P.S. за хора с малко свободно време искам да добавя, че тестото може да се направи на курабийки и след 12 часа от омесването му! 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Запечено сирене с мед и орехи
    15 мин.
  • Традиционен крем сабайон
    15 мин.
  • Сьомга с доматен сос във фолио
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Тази фокача е просто разкошна!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...