Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Странджанска питка "Мама"

Странджанска питка "Мама"
Източник: Десислава
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купичка с водата разтваряме маята, солта и захарта. Към тях прибавяме киселото мляко + яйцата и разбъркваме добре.

  • 2

    След това слагаме предварително разтопеното краве масло, сиренето и чубрицата. Разбъркваме до хомогенна смес. Накрая добавяме брашното бавно и месим до меко тесто. Оставяме да втаса за около 1 час, премесваме и оформяме малки топчета, колкото топче за тенис и нареждаме в тава.

  • 3

    Отново оставяме да втаса за около 30 минути и печем в предварително загрята на 160С фурна, първо само отдолу за около 10 минути, докато се надигне, след това пускаме и отгоре и допичаме до златисто.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...