Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Козуначена плетеница с нутела и круши

Козуначена плетеница с нутела и круши
Източник: Сия Рибагина
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    700 г от брашното се пресява, останалото е за разточване, млякото се затопля, така че да е хладко, не горещо. Прави се кладенче и в него се слагат яйца, сол, портокалов сок, мая, мед, захар и 50 мл от олиото.

  • 2

    Замесва се тесто, като постепенно се добавя от млякото, до получаване на гладко еластично тесто.

  • 3

    Слага се на плот или маса и се започва месене, като се добавя по малко от олиото и, докато се меси, тестото се удря в масата или плота 100 пъти.Трябва да се измеси, докато се поеме всичкото олио.

  • 4

    Оставя се 1 ч да втаса, докато удвои обема си, после се измесва отново и се оставя още 1 ч да втаса, покрито с чиста кърпа на топло.

  • 5

    Крушите се почистват и нарязват на полумесеци, поръсват се с галетата и фина кафява захар.

  • 6

    Втасалото тесто се разделя на две равни части, всяка една се разточва на голяма кора с дебелина 1 см, маже се с нутела и се навива на руло. След което се разрязва на половина в средата, като в единя край остава цяло и двете части се преплитат като плитка.

  • 7

    В улеите с шоколад се слагат на места парченца круши и се поставя в тава с хартия за печене, като се навива във формата на охлюв.

  • 8

    С другата част от тестото се процедира по същия начин, като в тавата се обикаля около другата плетка.

  • 9

    Намазва се с разбит жълтък и се поръсва с филирани бадеми. Оставя се на топло още 40 мин, след което се пече на 180 С за 50 мин до златисто-кафяв цвят.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...