Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадово тирамису

Шоколадово тирамису
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 1
(базиран на 1 отзив)
време
< 10 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разтопете шоколада на водна баня. 

  • 2

    Разбийте жълтъците заедно със захарта. В друга купа сложете маскарпонето и също го разбийте с миксер. Добавете разтопения шоколад към маскарпонето и отново пуснете миксера. После добавете яйчената смес при маскарпонето и смесете внимателно с шпатула. Оставете за кратко в хладилник сместа. 

  • 3

    Сварете кафето и разтворете в него пудрата захар. Оставете да се охлади. 

  • 4

    * Традиционно тази рецепта се приготвя в малки индивидуални чаши, но можете да направите тирамисуто и в общ съд. В зависимост от това, как ще сервирате, начупете бишкотите или ги оставете цели. 

  • 5

    Топнете бишкотите в кафето и подредете на дъното на съда. Отгоре сложете един ред крем, после пак бишкоти и останалия крем. Наръсете с какао. 

  • 6

    * Може да сервирате веднага или да оставите да се охлади за известно време. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...