Оризът се накисва за 2 часа в 450 г. вода, след което се сварява
Докато е още горещ, се залива с оцет, в който са разтворени предварително захарта и солта
Изчакват се 10-15 минути докато оризът поеме течността, като през това време се разбърква. Получава се т.нар. сушимеши
С помощта на ветрило се ускорява изсъхването на ориза. Междувременно се накисват шийтаке (ако не намерите използвайте печурки) да омекнат
Когато гъбите са готови, се нарязват на ситно
Към тях се прибавят захар и сол и съвсем леко се сваряват
Морковите се нарязват на пръчици и сваряват със захар и сол
Грахът се сварява със сол
Гъбите, морковите и граха се прибавят към готовия ориз - сушимеши
Яйцето се разбива и от него се правят "палачинки". Нарязва се на конци
Скаридите се варят 1-2 минути със сол
Нори се нарязва на тънки ивици. С яйцата, скаридите и нори могат да се украсят сушимеши по ваш вкус, за да бъде приятно за консумация. Сервира се в купа.