Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Северняшка баница

19
Северняшка баница
Източник: lubagrancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Попарете лапада в гореща вода за 2-3 минути. Изцедете и нарежете на ситно. Смесете лапада с изварата, сиренето, олиото и 1 яйце.

  • 2

    Намажете тавата с половината масло и започнете да редите корите, като ръсите по малко от плънката, докато корите поемат всичката плънка.

  • 3

    Нарежете наредената баница на квадрати и залейте с разбитите яйца и газираната вода.

  • 4

    Разпределете останалото масло и печете 45 минути на 200 градуса.

  • 5

    Сервирайте баницата поръсена с пудра захар.

Коментари(19)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
19
Христо Томов
06.09.2014 | 10:39
За да не става баницата много водна,аз оставям лапада да завехне 1-2 дена,нарязвам го и го използвам!Също не го смесвам с останалите продукти за плънката,а ги редувам между корите!
18
Веселина Гатева
12.06.2014 | 21:59
В Габровско се нарича щирник,но без пудра захар и за подправка се използва естрагон/тарос/.
17
stefaniika koleva
23.05.2013 | 14:43
Няма да е лоша баницата.
16
elena atanasova
23.05.2013 | 08:34
Отговор на коментар #15 от poli asenova:
Аз също бих опитала вкусът и.
15
poli asenova
22.05.2013 | 19:42
Ще пробвам вкусът и, любопитна съм.
14
Лиляна Терзиева
22.05.2013 | 16:03
Това ще има ужасен вкус .
13
vili deneva
22.05.2013 | 15:20
Отговор на коментар #9 от Donka Kostova:
На мен добре ми звучи.
12
vili deneva
22.05.2013 | 15:20
Сладко - солена баница. Няма да е лошо да я опитам.
11
Vqra Petrova
22.05.2013 | 14:07
сладка пък с лапад?! тези там нямат вкус!
10
Donka Kostova
22.05.2013 | 12:41
Сладко солената баница е вкусна, баба ми я правеше само със сирене и след изпичане я напръскваше с вода и поръсваше със захар/обикновена, не пудра/
9
Donka Kostova
22.05.2013 | 12:39
а пържени яйца в гнездо от задушен лапад и поляти с подлучено кисело мляко опитвали ли сте?
8
кати
22.05.2013 | 09:58
Изглежда вкусно, но с този спанак....
7
pepi damjnova
21.05.2013 | 20:52
Отговор на коментар #5 от gabriela gabrielova:
Любопитно ми е да я опитам.
6
pepi damjnova
21.05.2013 | 20:52
Много добре изглежда.
5
gabriela gabrielova
21.05.2013 | 08:36
Отговор на коментар #2 от kalinka kalinkova:
Мисля да пробвам рецептата, интересна е и за мен.
4
gabriela gabrielova
21.05.2013 | 08:35
Не съм опитвала досега такава баница.
3
kalinka kalinkova
20.05.2013 | 21:28
Отговор на коментар #1 от Veselina Haralambieva:
И на мен нещо не ми се връзва пудрата захар.
2
kalinka kalinkova
20.05.2013 | 21:27
Много интересна рецепта за баница.
1
Veselina Haralambieva
20.05.2013 | 18:52
Наистина правим такава баница в северна България и е много вкусна.Само пудрата захар нещо не ми се връзва....
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Можеш да прекараш минути, часове, дни, седмици или дори месеци, анализирайки отново и отново ситуацията, опитвайки се да сглобиш...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Тази фокача е просто разкошна!
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...