Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Солсбърски стек с гъби

Солсбърски стек с гъби
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:британска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
20 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа сложете каймата, галетата, предварително разбитото яйце, 1 лук - нарязан на ситно, сол и пипер. Омесете добре каймата и оформете от нея 4 порции. 

  • 2

    В незалепващ тиган запечете стековете от двете страни - за около 10-тина минути общо. Целта е да хванат хубава коричка, а не да се сготвят напълно. 

  • 3

    После налейте бульона в тигана. Добавете нарязаните на филийки лук и гъби. Оставете да заври. 

  • 4

    Намалете температурата, сложете капак и оставете за 10 минути. После извадете стековете в отделна чиния. 

  • 5

    Разтворете царевичното нишесте във водата. Сипете го в соса, за да се сгъсти. После залейте с него стековете и сервирайте. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Две разкошни кексчета в чашки
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D