Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Френкишер цвийбелкухен или баварски лучник

по статията работи: | 24 ноември 2017 Прочитания: 1910
Традиционна, вкусна рецепта, която много ще ви хареса
Френкишер цвийбелкухен или баварски лучник
Източник: Wikimedia Commons

Френкишер цвийбелкухен е името на традиционен баварски киш с лук, или по-скоро, както ние бихме го нарекли, лучник.

 

Любопитното тук е, че тестото му се прави с жива мая, пълнеж от лук и бекон, овкусени с билки.

 

Най-добре е да се сервира топло, направо от фурната.

 

Ако сервирате баварския "лучник" през есента, то е добре да го направите заедно с младо червено вино.

 

Рецептата, от която ще си оближете пръстите, е традиционно ястие за областта Франкония (Германия). Там всяка къща пази тайната на вкусния лучник.

 

Но нашата работа е да разкриваме за вас интересни и вкусни рецепти. Точно това ще направим и сега.

 

Ето точните стъпки за направа на баварския лучник.


Необходими продукти за тестото:

 

375 брашно

 

1 чаша топло мляко

 

50 г краве масло, на стайна температура

 

7 г жива мая

 

За пълнежа:

 

30 г масло или зехтин

 

400-500 г кромид лук

 

50-80 г бекон или шунка

 

3-4 лъжици квасена сметана

 

2 яйца

 

1 щипка сол

 

1 щипка млян кимион

 

1 щипка млян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Направете тестото, като смесите маята с млякото и оставите да шупне. След това прибавете брашното и маслото. Замесете средно меко тесто.

 

Намажете дълбока тавичка с мазнина, поръсете с брашно. Разпределете тестото с ръце, така че да е равномерно от всички страни на тавата. Поръсете леко с брашно краищата на тестото и го оставете да втаса на стайна температура.

 

През това време направете пълнежа. Нарежете лука на тънко. Сотирайте го в маслото или зехтина. Добавете подправките и разбъркайте. Нарежете бекона на кубчета и го запържете до златисто. Оставете лука и бекона да изстинат.

 

В купа разбийте яйцата и сметаната. Смесете с лука и бекона, разбъркайте и излейте върху тестото.

 

Загрейте фурната на 200-210 С и печете до готовност, или до суха клечка.

 

Много лесно се приготвя, а вкусът е супер. Опитайте :)

Рейтинг: 4 / 5 , 159 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Гаспачо
    15 мин.
  • Крем с череши
    15 мин.
  • Риба с естрагон
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Понякога това,което за останалият свят е грешка,за теб може да е единственият момент,в който си живял истински!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!