Каймата се обърква заедно с яйцето, черен пипер, сол, чубрица, 1 глава наситнен лук, 1 с.л. олио, галета и се оставя да престои.
Картофите се обелват и нарязват. Морковът, лукът и чушката се нарязват на ситно.
В дълбока тенджера сложете да загрява олиото, добавете морковите, лука и чушката. Когато леко се запържат, добавете брашното и червения пипер, за да се получи нещо като запръжка.
След това добавете доматения сок, около 1 л вода и захарта. Разбъркайте и оставете да заври.
Добавете картофите и оформените кюфтенца, оставете да къкри на слаб огън около 30 минути. Опитвайте с вилица картофа, за да разберете кога ястието е готово.
Когато ястието е готово, поръсете с 1/2 връзка наситнен магданоз.