Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Класиката пържена цаца

7
Класиката пържена цаца
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Цацата се измива добре. След това коремчето се хваща с палеца и показалеца и просто се отскубва.

  • 2

    След тази продължителна и пипкава дейност, рибката пак се измива и се оставя да се отцеди добре.

  • 3

    Прави се смес от брашно и сол, примерно на една чаша брашно - 1 ч.л. сол.

  • 4

    Въоръжавате се с обикновени клечки за зъби.

  • 5

    На една клечка за зъби нанизвате, през очите, 5 рибки. Ни повече, ни по-малко, толкова се хващат на една клечка...

  • 6

    Овалвате ги добре в осоленото брашно, поизтръсквате ги и хвърляте в тиган с поне 1 пръст (хоризонтален) олио.

  • 7

    Пържите до степен "натурална блондинка за първи ден на морето след 1 час печене", като обръщате периодически.

  • 8

    Нанизаните на клечка рибки се пържат много по-лесно, все едно, че пържиш кюфте или пържолка.

  • 9

    Сервират се заедно с клечката и всеки се справя сам с яденето. На рибката, не на клечката...

  • 10

    ПС: Забавното описание на рецептата е на потребителя Biskvitka от форума на Kulinar.bg! :)

продукти
300 гр.цаца
1 с.л.сол
100 млолио
Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
gabriela gabrielova
28.05.2013 | 10:32
По добре да си е купя готова и да не се занимавам.
6
kalinka kalinkova
27.05.2013 | 10:22
Нямам такива нерви, за да обработвам цацата по този начин.
5
zvetanka ivanova
27.05.2013 | 09:36
Отговор на коментар #3 от Тагрид Халид Ал-Отти:
И аз я нанизвам на клечки за зъби.
4
zvetanka ivanova
27.05.2013 | 09:35
Идеално, сега е сезона на цацата.
3
Отговор на коментар #2 от Qna Kirkova:
Ми като не ти се чисти нека ти горчи тогава! Аз и главите има чистя, вярно, заминават няколко часа, ама после ни плющят ушите! :)
2
Qna Kirkova
23.05.2013 | 15:37
Не бих се занимавала толкова с тази рецепта.
1
Vanessa Apostolova
23.05.2013 | 15:32
Ужас,това беше най-ужаснотоо описание.... иначе викаш "коремче" на нещо което просто ще "отскубнеш" и после бодеш през очите.. олеее, още по-малко обичам цаца след тази рецепта!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Мъфини със сирене и копър
    30 мин.
  • Македонска салата
    20 мин.
  • Пилешка яхния с лук и домати
    30 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Най-вкусната спаначена пита!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...