Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ябълково-карамелен кекс

Ябълково-карамелен кекс
Източник: youtube.com
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пуснете фурната да се загрява на 180 С.

  • 2

    В купа разбийте яйцата, добавете захарта. Разбийте. Добавете ванилията и маслото. Отново разбийте. Добавете брашното, малко сол, бакпулвера и содата.  

  • 3

    Нарежете ябълките на ситни парчета. Ядките начупете. Сложете ги в сместа и разбъркайте с дървена лъжица.   

  • 4

    Намазнете форма за кекс и сложете сместа. Печете за около 60 минути, или до суха клечка.  

  • 5

    През това време направете карамела: смесете кафявата захар, млякото, малко сол, маслото. Оставете на котлона 3 минути след кипването на течността, като бъркате периодично.  

  • 6

    Залейте охладения кейк с карамела и сервирайте.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Студени пълнени чушки за прeдястие
    < 10 м.
  • Ирландски коктейл
    < 10 м.
  • Касерола с пилешко
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
- Имате ли боксови ръкавици?- Не!- Имате ли шапка за плуване?- Не!- А имате ли кънки?- Но Господине, ние продаваме шоколад!- Тогава ми...