Тестото е от мая, сол, захар, 1 яйце, прясно мляко, мазнина (аз сложих мас, масло, маргарин, зехтин и олио по 1 чаена лъжичка) и брашно.
Правят се топки, на които слагам по 1 суп. лъжица плънка (бекон, сланина праз лук, варен ориз, сушени домати, черен пипер и много копър).
Оформят се продълговати топки, с вода се залепват ушите, опашчицата и зурличката - за очи и на зурличката се слагат зрънца черен пипер.
Втасват.
Намазват се с жълтък и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Сланина, нарязана на хапки, се поръсва обилно с домашен леко лютив червен пипер и с клечки за зъби се правят мини шишчета.
Праз лук използвах за декорация, която става за хапване. :)