Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Испански тригуни с шоколад

Испански тригуни с шоколад
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:испанска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разрежете бутер тестото на еднакви квадрати. На половината от тях направете дупка по средата с помощта на малка чашка или уреда, с който се почистват чушките от дръжките.

  • 2

    Другата половина квадрати подредете в тава, застлана с хартия за печене, и с помощта на четка намажете с вода. Върху квадратите в тавата (без дупките) сложете онези с дупките. 

  • 3

    Сложете във фурната на 180 С за 10-12 минути. После извадете и оставете да се охладят за 20-тина минути. 

  • 4

    Когато са вече охладени, започнете сиропа. В тенджерка загрейте водата, захарта, меда и лимоновия сок. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. 

  • 5

    След това потапяйте готовите тригуни за по 10 секунди плътно в сиропа. 

  • 6

    Разтопете шоколада на водна баня. Потапяйте в него тригуните от единия край. 

    * Ако не искате да се цапате, с лъжичка насипете по малко шоколад върху всяка. 

продукти
200 гр.шоколад
3 с.л.мед
500 млвода
750 гр.захар
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хумус-гуакамоле
    < 10 м.
  • Постен ориз със спанак
    30 мин.
  • Постни овесени бисквити
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Тази фокача е просто разкошна!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D