Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Ароматна есенна сангрия

по статията работи: | 25 септември 2014 Прочитания: 1176
Свежа рецепта с вино и плодове
Ароматна есенна сангрия
Източник: Thinkstock / Guliver

Ние продължаваме с есенните рецепти и за разкош решихме днес да ви предложим малко по-нетрадиционна такава.

 

Няма да ви занимаваме с тежки основни ястия, няма да ви говорим сладко, сладко пак за някой десерт, ами ще ви дадем предложение за една наистина страхотна и свежа напитка с много есенни плодове – сангрията.

 

Обикновено това е питие, което се консумира през късното лято. Тази рецепта обаче преобразява всичко до такава степен, че ранната есен звучи още по-добре като време и място за консумацията на сангрията.

 

Надникнете за съставките и побързайте да си приготвите тази чудесна есенна сангрия с парченца ябълки, круши и портокали.

 

Запознайте се и с историята и същността на сангрията, описани в нашата статия!

 

Необходими продукти:

 

1 бутилка бяло вино

¼ ч.ч. ябълково бренди (може и обикновено)

¼ ч.ч. сок от портокал

1 ч.ч. ябълков сок

1 ябълка, нарязана на тънко

1 портокал, нарязан на тънки кръгчета

1 круша, нарязана на тънко

1 пръчка канела

1 ½ ч.ч. подсладена газирана вода

лед, колкото пожелаете

 

Начин на приготвяне:

 

В голяма (наистина голяма!) кана сложете леда. Хубаво е сангрията да е студена, но, след като тази е есенна, може и да се ограничите от голямото количество лед.

 

Сложете толкова, колкото да се добави свежест.

 

Сипете цялата бутилка вино в каната. След това добавете ябълковия сок и брендито.

 

Сложете всички парчета плодове, като натискате с дълга лъжица, за да не стоят на повърхността, ами да се разпределят надолу.

 

Накрая добавете сока от половин портокал и разбъркайте.

 

Сервирайте сангрията. Когато сипвате в чашата, не я пълнете. Сипете до половината, след което допълнете с подсладената газирана вода.

 

Макар че се съмняваме да ви се наложи, но все пак да си кажем – ако от сангрията ви остане, задължително я съхранявайте в хладилник.

 

Има и друг вариант. Преди да поднесете напитката, я сложете за няколко часа в хладилник. И преди да поднесете, добавете леда.

 

Да ви е сладко и в двата случая! И не забравяйте за сладкишите, с които може да поднесете вкусната есенна напитка.

Рейтинг: 4 / 5 , 176 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелена салата с пилешко бон филе
    15 мин.
  • Бърз крем с рикота
    15 мин.
  • Ориз с домати
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...