Загрейте фурната на 180 С.
Нарежете картофите на тънки шайби, след това на половинки. Накълцайте чесъна на ситно, лука - на кръгчета.
Загрейте зехтина на среден огън. Сложете в тигана лука и чесъна, запържете леко. След това добавете и картофите.
Поръсете със сол и пипер и запържете за няколко минути, докато станат леко хрупкави. Изсипете картофите в средно голяма купа и добавете към тях царевицата. Разбъркайте.
Напръскайте с незалепващ спрей съда, в който ще печете касеролата. Изсипете картофите, лука, чесъна и царевицата вътре и ги разнесте, докато стане равна повърхността.
Разтопете маслото и го сложете в малка купа. Прибавете хлебните трохи и разбъркайте.
Настържете сиренето върху картофите. Накрая наръсете равномерно трохите. Сложете всичко във фурната да се опече за около половин час
Извадете готовия продукт от фурната и го оставете за около час да се охлади.