Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Макарони на фурна по италиански

Макарони на фурна по италиански
Източник: morgueFile
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сложете вода в голяма тенджера и я оставете да заври. Сложете макароните и ги оставете да се сварят.

  • 2

    Нарежете салама и го запържете в голям тиган на средна температура. След като стане готов, го отцедете от мазнината и го оставете настрана.

  • 3

    В голяма тенджера сложете соса маринара и 1 ч.л. босилек. Оставете сместа да заври.

  • 4

    В купичка смесете рикотата, солта и пипера.

  • 5

    На дъното на тавичка сложете малко сос. След това добавете половината макарони, салама, половината смес от рикота и половината моцарела.

  • 6

    Изсипете половината от соса маринара отгоре и повторете слоевете.

  • 7

    Накрая поръсете с останалата 1 ч.л. босилек.

  • 8

    Изпечете макароните в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Хайвер от авокадо
    < 10 м.
  • Бананово-шоколадов шейк
    < 10 м.
  • Пилешки дробчета с праз лук
    40 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...