Смесете галетата и млякото, оставете за няколко минути.
В хаванче сложете една скилидка чесън и щипка сол, направете на паста. После прибавете магданоза и мачкайте още 30 секунди.
Овкусете каймата със сол и пипер, слжоете разбитото яйце, прехвърлете галетата и чесновата паста. Омесете каймата и оставете да престои 30 минути.
После оформете кюфтенца, овалайте брашно и изпържете в загрят зехтин. Извадете върху домакинска хартия.
за доматения сос - в хаванче сложете 1 скилидка чесън, щипка сол и люта сушена чушка. Направете ги на паста. После прибавете виното и разбъркайте.
В голям тиган сложете доматения сос, дафиновия лист и изсипете сместа от хаванчето. Разбъркайте добре и изсипете кюфтенцата. Оставете да заври, намалете котлона и гответе 5 минути.
Сервирайте с пържени картофки или върху сварена паста.