Хлябът се накисва в млякото, след което го добавяме към каймата, чукваме яйцето и поръсваме с чубрицата.
Разбъркваме добре и оставяме така овкусената кайма за около 30-60 минути в хладилника.
През това време обелваме и нарязваме картофите на кубчета и лука на ситно.
Каймата се изважда от хладилника и се прави на малки топчета, които се овалват в брашното и леко се изтупват, за да падне излишното количество.
Слагат се в тиган със загрято олио, без да се пържат много, само 2-3 минути, за да се запечата месото. Изваждат се в чиния и се оставят настрани.
В тенджера се загрява малко олио, задушава се лука, по желание може и малко чесън да се сложи.
Добавят се и настърганите домати, ако са пресни, е нужно малко да се задушат и те. После се изсипват литър гореща вода, доматеният сос и червеният пипер.
Когато заври сосът, се слагат кюфтенцата и картофите, изваждат се след около 20 минути, на тих огън.
Когато е готово, сваляме от огъня и си отделяме няколко лъжички сос от ястието.
Разбъркваме с брашното, докато се получи рядка консистенция, добавя се толкова сос, колкото е нужно.
Когато е готово, добавяме към останалото ястие и разбъркваме.
При поднасяне, може да се поръси с пресен магданоз.