Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg | 07 януари
Народната представа за Св. Иван като покровител на кумството и побратимството определя гостуванията у кумовете
от Kulinar.bg | 20 декември
Дните от Игнажден до Коледа се наричат Мъчници. Това название е предопределено от християнския мит за Богородица, чиито родилни болки започват от празника
от Kulinar.bg | 06 януари
След служба в църквата свещеникът хвърля кръст във водата, а ергени го изваждат. Който е извадил кръста от водата, ще бъде здрав и щастлив
от Kulinar.bg | 10 февруари
Китайската нова година се нарича Чун цзе, посрещане на пролетта, още и пролетния фестивал)
от Kulinar.bg | 25 декември
Макар в модерната история комерсиалната страна на Коледа да надделява над духовната, празникът продължава да сплотява семейството и да създава неповторим уют в дома.
от Kulinar.bg | 25 декември
Първите коледни химни за християни се появяват в Рим през 4 век. Песнопения на латински, като Veni redemptor gentium, са доказателство за строгата теологична доктрина, която властвала в онези времена.
от Kulinar.bg | 14 септември
В някои райони празникът е наречен гроздоберник, защото започва гроздоберът. В този ден се организират и общоселски събори
от Kulinar.bg
На този ден, по традиция се освещават обредни хлябове в църквата, след което се раздава хляб от жените в храма
от Kulinar.bg | 10 март
Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия
от Kulinar.bg | 06 декември
В православния календар свети Никола Мирликийски Чудотворец е известен като Николай Угодник. Кръстното му име означава "Побеждаващ"
от Kulinar.bg
Бог му се явил и казал: „Николай, влез във всенародния подвиг, ако искаш да получиш от мене венец. Обърни се към людете, та в тебе да се прослави името ми!”. Св. Николай Мирликийски Чудотворец се родил през...
от Kulinar.bg
Честита Нова Година! Този поздрав ще се чува няколко дни след настъпването на новата година. Денят, в който се чества Нова Година, обаче, не винаги е бил първи януари. Посрещането на новата година датира от...
от Kulinar.bg | 30 юни
На Павльовден строго се следи да не се работи, да не се пали огън, за да се предпазят реколтата, имотът и домът от огън и пожари
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...