Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен пандишпан с шоколадова глазура

5
Домашен пандишпан с шоколадова глазура
Източник: Христиана Забунова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Разделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на пяна, заедно с щипката сол и 1/2 чаша от захарта.

  • 2

    Жълтъците смесете с олиото, останалата захар и карамфила. Смесете брашното със содата.

  • 3

    Добавяйте към белтъците постепенно жълтъците и брашното, като ги редувате.

  • 4

    В намаслена тавичка излейте сместа и печете на 190 С на горен и долен реотан до суха клечка.

  • 5

    Пригответе глазурата, като разтопите на слаб огън 3/4 пакетче масло и добавите какаото, 3 с.л. от захарта и водата.

  • 6

    Когато пандишпана изстине, го залейте с глазурата и изчакайте да стегне.

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
тихомира илиева
02.10.2013 | 09:13
Добра идея за десерт.
4
zvetanka ivanova
01.10.2013 | 09:18
Бих опитала да приготвя от този десерт.
3
pepi damjnova
30.09.2013 | 08:31
Отговор на коментар #2 от радка иванова:
Явно има нещо объркано в рецептата.
2
радка иванова
28.09.2013 | 16:29
Грешка ли е-3гр. брашно?
1
радка иванова
28.09.2013 | 16:28
Моля ви,сигурно има грешка-как 3гр.брашно?
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелева салата с дресинг от тахан
    30 мин.
  • Бързи и лесни сладки
    20 мин.
  • Пикантни пържени картофки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...