Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Телешки медальони с доматено-гъбен сос

Телешки медальони с доматено-гъбен сос
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте олиото в тиган с дълбоко дъно. Когато започне да пуши (трябва да е изключително горещо), сложете телешките пържоли, овкусени със сол и пипер. Запържете за по около 2 минути на страна. 

  • 2

    После извадете телешкото и сложете олиото и 1 с.л. масло. В тази мазнина запържете гъбите. Овкусете със сол и пипер и гответе, докато станат златисти. 

  • 3

    Добавете доматения сос и започнете да бъркате, докато започне да се карамелизира (5-6 минути). 

  • 4

    Добавете виното, оставете да заври, после прибавете и бульона и намалете котлона на среден огън. Върнете телешките пържоли и гответе по още 4-5 минути на страна. 

  • 5

    Точно преди сервиране, извадете пържолите, а в соса добавете останалото масло и риган. Бъркайте, докато маслото се разтопи и полейте върху пържолите. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Рибена супа с праз лук
    20 мин.
  • Дип за бисквитки
    < 10 м.
  • Нещо като Паеля (бърза версия)
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...