Загрейте фурната до 180 С. Напръскайте тавата за печене с незалепващ спрей.
В средно голям съд смесете каймата, яйцето, трохите, бульона, сосовете, кетчупа и чесъна. Поръсете с 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер. Омесете хубаво, загребете по 2 с.л. от сместа и започнете да оформяте кюфтенцата. Сложете омесените кюфтета в тавата и ги запечете за около половин час.
Сложете маслото в тиган и го разтопете на средна температура. Нарежете лука и гъбите и ги добавете в съда. Задушете леко за няколко минути. Добавете брашното и бъркайте, докато се разтвори. Прибавете сварения телешки бульон и сметаната, разбъркайте отново и оставете соса да заври.
Внимателно излейте готовия сос върху кюфтетата, поръсете с още 1/2 ч.л. сол и пипер и запечете за няколко минути.
Извадете, поръсете с магданоз или копър и сервирайте.