Сварете ориза. Сложете голям, дълбок тиган на котлона на средна температура. Сложете олио за пържене, нужно е по-голямо количество (2-3 пръста).
В купа смесете 1 яйце, ориза и пармезана и разбъркайте с ръце. Направете равни порции, като накъсате малки топки от сместа. Получават се 8 аранчини от това количество.
Използвайте малки топчици моцарела, ако нямате такива, нарежете на парчета сиренето.
Във всяка порция сложете по една моцарела и оформете топка с ръце.
Разбъркайте останалите две яйца, потопете аранчините я тях, после в галетата. Премахнете излишното количество.
Олиото в тигана трябва да е горещо на 190-200 С. Сложете аранчините в тигана и пържете до златистокафяво. Ако не се събират, разделете ги на няколко порции. Не трябва да се допират.
Извадете готовите аранчини с решетъчна лъжица и ги сложете на домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Посолете на вкус, докато са топли.
Сервирайте аранчините топли с топъл сос Маринара.