Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашен марципан

5
Домашен марципан
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Накиснете бадемите в гореща вода за 30 минути. Обелете ги и ги оставете да изсъхнат, най-добре една вечер по-рано от приготвянето на марципана.

  • 2

    Смелете бадемите в блендер на фино брашно и го изсипете в купа. Добавете захарта и разбъркайте внимателно с лъжица.

  • 3

    В смлените бадеми със захар изсипете сокa от лимон и яйчения белтък. Бъркайте до получаване на хомогенна гъста паста.

  • 4

    Добавете бадемова есенция и размесете марципановото тесто върху плот с пудра захар. Ако ви се струва прекалено рядко, добавете още пудра захар, а ако е прекалено гъсто, малко вода.

  • 5

    Марципанът не трябва да е много мек, но да може да се моделира с ръце. Увийте го в домакинско фолио и го съхранявайте на стайна температура.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
elena atanasova
10.09.2013 | 08:09
Мисля да го приготвя и аз.
4
poli asenova
09.09.2013 | 10:27
Ще пробвам тази рецепта.
3
Таня Манолова
05.09.2013 | 20:37
Със сигурност е вкусно, но не е ли основание за притеснение суровия белтък?
2
ива
05.09.2013 | 17:43
Ще е супер вкусно!
1
Страхотна рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Щур свят, Господи, луд свят! Смешен и тъжен, жесток и трогателен, опак и прав... Свят, в който не можеш да разбереш къде свършва...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Две разкошни кексчета в чашки
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D