Загрейте фурната на 180 С.
Сложете 2 с.л. олио в дълбока тава за печене.
Смесете кайсиите, сока и кората на лимона, натрошената среда от хляба. Поръсете добре със сол и пипер. Разбъркайте добре.
Поръсете със сол и пипер агнешкото. Сложете плънката и забодете с клечка на няколко места, за да не се отвори.
Сложете картофите в сгорещената мазнина в тавата. Сложете агнешкото отгоре, намажете с останалото олио. Печете за 1 час, като обърнете картофките след 45-та минута.
Поръсете картофите с 2 ч.л. розмарин (може и пресен) и печете за още 10 минути до златисто.
Разпределете ястието в чинии и ги покрийте с фолио.
Направете сос грейви. Изсипете мазнината от печенето в тиган, добавете брашното и го оставете на котлона за 30 секунди, като разбърквате енергично. След това добавете бульона и оставете за заври и да се сгъсти. Овкусете на вкус.
Сервирайте агнешката плешка с соса грейви и картофките.