Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кълцано кисело зеле

Кълцано кисело зеле
Източник: Уикипедия
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте зелето и издълбайте кочана

  • 2

    След това го нарежете на дълги и тънки ивици

  • 3

    Сложете зелето в широк голям съд и го посолете

  • 4

    Леко го объркайте и намачкайте

  • 5

    След като престои 30-60 минути, напълнете бурканите

  • 6

    Притиснете силно отгоре и покрийте повърхността с цели листа

  • 7

    Препоръчва се рязаното кисело зеле да се приготвя в буркани с вместимост до 3 литра

  • 8

    Ако искате да имате зеле до пролетта, налейте отгоре в бурканите малко олио.

продукти
250 гр.сол
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Роле от пиле със спанак
    40 мин.
  • Супа "Страчатела"
    20 мин.
  • Ябълков коктейл
    < 10 м.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
След като изслуша всичките ми желания, златната рибка ме изгледа тъжно и каза: - Изяж ме...