Измиваме джолана и го заливаме със студена вода, добавяме и водката. Оставяме да поседи така за 30 минути.
После намазваме джолана със соевия сос, 3 скилидки пресован чесън и с всички подправки (черния, белия пипер, риган, червения пипер, мащерката). Оставяме така джолана за 30 минути в тази марината.
След това го поставяме в глинения съд и слагаме дафиновия лист (начупен на половина) и поставяме парченца масло по джолана.
Наливаме 1 ч.ч. вода в глинения съд, похлупваме и слагаме във фурната на 180 С за час и половина.
След това изсипваме доматите (ако трябва ги нарязваме), 2 нарязани скилидки чесън и връщаме джолана във фурната за 30 минути.
И след като го изкараме от фурната, поръсваме с нарязан на ситно магданоз.