Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свински джолан в глинен съд

15
Свински джолан в глинен съд
Източник: Nadia
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме джолана и го заливаме със студена вода, добавяме и водката. Оставяме да поседи така за 30 минути.

  • 2

    После намазваме джолана със соевия сос, 3 скилидки пресован чесън и с всички подправки (черния, белия пипер, риган, червения пипер, мащерката). Оставяме така джолана за 30 минути в тази марината.

  • 3

    След това го поставяме в глинения съд и слагаме дафиновия лист (начупен на половина) и поставяме парченца масло по джолана.

  • 4

    Наливаме 1 ч.ч. вода в глинения съд, похлупваме и слагаме във фурната на 180 С за час и половина.

  • 5

    След това изсипваме доматите (ако трябва ги нарязваме), 2 нарязани скилидки чесън и връщаме джолана във фурната за 30 минути.

  • 6

    И след като го изкараме от фурната, поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Коментари(15)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
15
poli asenova
04.06.2013 | 09:42
Отговор на коментар #13 от gabriela gabrielova:
Така мисля и аз и ще го приготвя задължително.
14
poli asenova
04.06.2013 | 09:42
Наистина така приготвен свинският джолан ще стане вкусен.
13
gabriela gabrielova
03.06.2013 | 10:12
Това ястие ще е вкусно така приготвено.
12
zvetanka ivanova
03.06.2013 | 09:34
Отговор на коментар #9 от Radina:
Съгласна съм с теб.
11
zvetanka ivanova
03.06.2013 | 09:33
Изглежда много апетитно.
10
Radina
31.05.2013 | 16:55
много вкусно изглежда
9
Radina
31.05.2013 | 16:51
много вкусно изглежда, идеално с чаша вино и на вън да вали сняг :Р
8
Samoela Petkova
31.05.2013 | 14:10
страхотна рецепта
7
кати
31.05.2013 | 14:01
Тцтцт, и преял да си, пак ще ти се дояде това!
6
Анелия Петрова
31.05.2013 | 13:51
Много вкусен ми се вижда този джолан .
5
Бела Дона
31.05.2013 | 13:33
Изглежда страхотно просто :)
4
тихомира илиева
31.05.2013 | 12:04
Отговор на коментар #2 от Martina Georgieva:
Така е, наистина.
3
тихомира илиева
31.05.2013 | 12:04
Много, много вкусно.
2
Martina Georgieva
31.05.2013 | 11:40
супер става всичко в глинен съд
1
kalinka kalinkova
31.05.2013 | 10:08
Ще е ароматно и вкусно това ястие.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Карамелизирани банани с мед
    < 10 м.
  • Пилешко с топено сирене и интересен сос
    45 мин.
  • Салата с кус кус и още нещо
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...