Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Телешки език със сладко-кисел сос

Телешки език със сладко-кисел сос
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:израелска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете част от лука на колелца. Сварете го с езика и дафиновия лист. След като се свари, извадете езика и го оставете да изстине.

  • 2

    Накълцайте ситно останалия лук. Задушете го с мазнината в по-малък съд, докато омекне.

  • 3

    Разтворете кубчето бульон във вода. Към задушения лук добавете нишестето и ½ л. от бульона. Бъркайте непрекъснато, за да не стане на бучки.

  • 4

    Добавете меда, стафидите, солта, пипера и лимона (нарязан на кръгчета) към нишестето. Оставете соса да ври на тих огън няколко минути. Когато се сгъсти, го махнете от котлона.

  • 5

    Обелете езика, нарежете го на филии и залейте с готовия сос.

  • 6

    Добър апетит!

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бързо телешко чили
    20 мин.
  • Домашни бонбони с фурми и кокос
    30 мин.
  • Хумус от зелен боб
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Варите ли ракия? 1
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...