Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Огретен с тиквички и лук

Огретен с тиквички и лук
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Един много лесен и много вкусен огретен.

  • 2

    Нарязваме тиквичките на кубчета и ги овалваме обилно в посолено брашно. Колкото повече, толкова по-добре. Изсипваме ги в намазнена тавичка. 

  • 3

    Нарязваме лука на големи парчета и го задушаваме в мазнина, докато се карамелизира. Посоляваме. 

  • 4

    Разпределяме лука върху тиквичките и слагаме във фурна да се пече.

  • 5

    Ако тиквичките са пресни и свежи няма нужда от течност, защото те си пускат. Ако са по-стари може да се налее съвсем малко. 

  • 6

    По желание може да се поръси с нарязани на ситно пресен джоджен или магданоз, както и с настърган кашкавал.

  • 7

    Пече се около половин час, или докато омекнат тиквичките.

  • 8

    Като всяко постно ястие, оставя се да се охлади и се хапва леко топло.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелева салата с дресинг от тахан
    30 мин.
  • Бързи и лесни сладки
    20 мин.
  • Пикантни пържени картофки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Обичам живота. Била съм и безумно, безнадеждно нещастна, разкъсвана от мъка, но през цялото време не съм спирала да вярвам, че просто...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Леле, какво му мислим на това руло
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D