Маслото се нарязва на парченца, добавя се пудрата захар и се разбива с миксер докато се получи кремообразна смес (може и на ръка да се разбие).
Добавят се пресятото брашно, нишестето, солта и се меси. Отначало тестото е много ронливо и трудно се събира на топка, но след около 5 минути месене от топлината на ръцете се получава меко тесто.
След като се омеси тестото, се увива във фолио и се оставя за половин час в хладилника, след което се разточва на кора с дебелина 0,5 мм.
С чаша се изрязватт кръгчета или формички с формички за сладки. Нарязаните фигурки се нареждат в тава. Пекат се в предварително загрята на 170 C фурна, до лекото порозовяване на краищата им или 15 минути (зависи от фурната) и се оставят да се охладят.
Прави се глазура, като се разбият няколко капки лимонов сок (от 1/4 лимон) със 100 гр пудра захар (по желание може да се добави и един белтък). Ако сместа не е достатъчно гъста, се добавя още пудра захар.
Глазурата се разделя на половина, като към едната част се прибавя малко червена сладкарска боя. Сладките се украсяват според фантазията, но са също толкова вкусни и без глазурата :)