Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печено телешко с грозде и бадеми

Печено телешко с грозде и бадеми
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Подправете месото със сол и пипер. Запържете го в олиото. Добавете маслото и го пържете на тих огън за 18-20 минути. Извадете месото, увийте го във фолио и го запазете топло.

  • 2

    Сипете бульона в мазнината и като заври, подправете със сол, пипер и лимонов сок. Измийте и отцедете гроздето. Разрежете зърната. Махнете семките, сложете го в соса заедно с бадемите и варете 10 минути.

  • 3

    После добавете маточината. Развийте фолиото на месото и го нарежете на филийки.

  • 4

    Залейте го със соса и сервирайте с варен ориз.

     

  • 5

    *Може да замените, ако предпочитате, телешкото месо със свинско.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Крем от мандарини
    30 мин.
  • Нещо като "пица" от кайма
    30 мин.
  • Ориз с кориандър и лайм
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Бъди верен на себе си, не само защото това е част от пътя към щастието, а и защото е единственият начин да имаш живот, който си...
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...