Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Гъбени кюфтета

Гъбени кюфтета
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете гъбите на ситно. Запържете ги в тиган на средно висока температура с 2 с.л. зехтин и 1 ч.л. сол. Разбъркайте, докато изтече сока на печурките. Добавете маслото, намалете температурата до средна, бъркайте и пържете няколко минути гъбите, докато придобият златисто кафяв цвят.

  • 2

    Накълцайте лука и го прибавете при гъбите. Бъркайте често, докато лукът стане полупрозрачен. Пържете още няколко минути. Изключете котлона, счукайте чесъна и го добавете в тигана. Разбъркайте и оставете за около минута. Преместете сместа в средно голям съд.

  • 3

    Сложете в гъбите овесените ядки. Добавете част от настъргания пармезан, трохите ръжен хляб, накълцания босилек и едното яйце. Поръсете с другата ч.л. сол, черния пипер, лютия пипер и със ситно нарязания изсушен риган. Разбъркайте добре с вилица, докато сместа стане трошлива. Добавете другото яйце и бъркайте отново.

  • 4

    Покрийте съда с фолио и го оставете във фризера за една нощ.

  • 5

    Включете фурната на 230 С. Покрийте тавата с пергаментова хартия.

  • 6

    Започнете да месите кюфтетата, като за едно загребвате по 2 с.л. от сместа. Поставете в тавата готовите топчета. Запечете кюфтетата за 10-15 минути, докато придобият светлокафяв до златист цвят.

  • 7

    Когато са готови, залейте кюфтетата с доматен сос. Оставете ги да престоят около 1 час, за да поемат соса. Преместете ги в голям съд и гарнирайте с останалия пармезан и магданоза.

  • 8

    Сервирайте.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Бързо телешко чили
    20 мин.
  • Домашни бонбони с фурми и кокос
    30 мин.
  • Хумус от зелен боб
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
15-ти септември.Иванчо тръгва на училище за първи път. Бабата: –Не обиждай момичетата и не ги дърпай за...