Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Рязани камби

2
Рязани камби
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Националност:българска кухня
Сезон:есен
Кулинар:
Рейтинг: 3.7
(базиран на 10 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измийте камбите, почистете ги от семенниците и ги нарежете на парчета

  • 2

    Поставете ги в емайлиран съд и ги посолете със солта и захарта

  • 3

    Оставете ги да престоят така 24 часа

  • 4

    Отцедете отделения сок и към него прибавете оцета и олиото

  • 5

    Кипнете получената смес и още гореща я излейте върху камбите

  • 6

    Отделно измийте карфиола и го накъсайте на розетки

  • 7

    Почистете целината и морковите и ги измийте

  • 8

    Нарежете морковите на колелца, а целината на кубчета

  • 9

    В стъклени буркани (от 1,5 или 3 литра) наредете отцедените камби

  • 10

    Редувайте ги с карфиола, морковите и целината

  • 11

    Върху тях поставете тензух и върху него - дървена решетка

  • 12

    За по-голяма трайност на туршията междузеленчуците поставете вишнeви листа

  • 13

    Залейте бурканите с изстиналата марината, в която сте разтворили бензоата

  • 14

    Затворете бурканите и ги съхранявайте на хладно и сухо място.

продукти
1500 с.л.оцет
500 гр.захар
500 гр.карфиол
2000 гр.моркови
1 гл.целина
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Таня Митова
20.08.2013 | 17:10
Дали пък е точна тази рецепта??Нещо несъответствия продукти - приготвяне:)
1
Martina Georgieva
21.06.2013 | 11:48
обожавам камби
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Ябълково вино
    < 10 м.
  • Фъстъчени бисквитки с шоколадов център
    30 мин.
  • Медени скариди върху салата
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко,...
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Еха, чудна идея за закуска
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...