Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладко от смокини "Добринка"

5
Сладко от смокини "Добринка"
Източник: Добринка Христова Петкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Смокините се поръсват със захарта и се оставят за едно денонощие. След това се поставят на котлона и се варят до необходимата гъстота.

  • 2

    Преди да ги свалите от огъня, добавете лимонената киселина, варете още 2-3минути и свалете от котлона.

  • 3

    Стерилизирайте 10 минути от завирането. По желание може да добавите орехови ядки.

продукти
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
elena atanasova
11.10.2013 | 08:41
Винаги съм обичала вкуса на това сладко.
4
poli asenova
10.10.2013 | 08:53
Едно от най хубавите сладка.
3
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:31
Отговор на коментар #1 от stefaniika koleva:
Невероятен е вкусът им.
2
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:30
И аз така го приготвям.
1
stefaniika koleva
09.10.2013 | 09:39
Обичам сладко от смокини.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелева салата с дресинг от тахан
    30 мин.
  • Бързи и лесни сладки
    20 мин.
  • Пикантни пържени картофки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Тази фокача е просто разкошна!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...