Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Туршия с камби

5
Туршия с камби
Източник: Wikimedia Commons
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Едрата морска сол се разтваря в 7 литра вода. След пълното й усвояване, в така получената саламура се киснат нарязаните камби, моркови и целина.

  • 2

    Зеленчуците престояват в саламурата 24 часа, като от време на време се разбъркват.

  • 3

    За заливката: смесват се 3 бутилки винен оцет по 700 мл., 1,5 кг. захар, 250 мл. слънчогледово олио, пакетче черен пипер на зърна, пакетче бахар на зърна и пакетче дафинов лист.

  • 4

    Всичко това се оставя да заври, след което се снема от котлона и се оставя да изстине.

  • 5

    Зеленчуците се отцеждат от саламурата, в която са престояли 24 часа и се нареждат в буркани, след което се заливат с вече изстиналата заливка.

  • 6

    Така напълнените буркани се затварят с меки капачки и не се нуждаят от стерилизация или каквато и да е друга термична обработка.

Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
poli asenova
18.10.2013 | 18:19
Ще пробвам туршията с камби.
4
pepi damjnova
18.10.2013 | 08:49
Обичам тази туршия.
3
stefaniika koleva
17.10.2013 | 21:39
Смятам и аз да приготвя от камбите.
2
kalinka kalinkova
16.10.2013 | 10:01
Ще приготвя от нея.
1
тихомира илиева
16.10.2013 | 09:03
Много вкусна туршия.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Зелева салата с дресинг от тахан
    30 мин.
  • Бързи и лесни сладки
    20 мин.
  • Пикантни пържени картофки
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Животът е твърде кратък, за да го споделяте с личности, които сякаш изсмукват живеца от вас. Ако някой ви иска край себе си, ще...
  • Само си представете как се топи в устата тази питка...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Еха, чудна идея за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D