Яйцата се сваряват твърдо и се обелват. Откъм страната на по-тъпия връх се отрязва част, за да стоят изправени. Върху всяко яйце се поставя като шапчица изчистен от семето половин домат. Малки парченца сирене се слагат върху доматената шапка.
Картофите се измиват с четка и се нарязват на много тънки филийки с кората, като за чипс. Посоляват се и се оставят за половин час, да омекнат.
Поставят се на кухненска кърпа да се отцедят. Едно по-малко кръгче се свива на фунийка. Още едно кръгче се поставя върху него, като средата на вторототрябва да бъде върху съединението на първото. По същия начин се прави с трето кръгче.
Използват се от 3 до 5 резенчета картофи. С клечка за зъби се хващат в долния край с промушване. Когато всички рози са готови, се пекат или пържат.