Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
Киселецът е вид многогодишно тревисто растение от семейството на лапада. Той се отглежда в по-голямата част от Европа, растейки в изобилие. Зеленчукът е с височина около 60 см и има сочни стъбла и листа. През юни и юли...
Още по- любопитното е, че технологията на добиване не се е осъвременила особено от тогава... Най-често се използва като заливка на палачинки, вафлички, пържени филийки.
Кокосовият орех в плодът на кокосовата палма (Cocos nucifera). Обикновено имената на плодовете идват от гръцки език, но това на кокоса идва от португалската дума за маймуна (coco), заради приликата на ореха с лицето на...
от Kulinar.bg
Извлича се от млади, зелени кокосови орехи и, както се досещате, е много полезна
Това, което я отличава от рафинираната захар, е ниският й гликемичен индекс. При кокосовата захар той е едва 35, докато при рафинираната достига до 90!
Кокосовото мляко може да замести животинското мляко във всяка рецепта
от Kulinar.bg
За най-добри и задължителни смесителни питиета, основа на много коктейли, се считат джинът, ромът и някои ликьори
от Kulinar.bg
Конопът, като растение, намира приложение под формата на дрехи, козметични продукти, хартия, мляко, храни за домашни любимци и т.н
от Kulinar.bg
Конякът се прави от бели сортове грозде. Тези, които се използват за направата на коняк са много сухи, киселинни и изтънчени сортове грозде
Чудната коприва влияе благоприятно при над 20 заболявания
от Kulinar.bg
Кориандърът е характерен за азиатската, индийската, средиземноморската, африканската и скандинавската кухня
от Kulinar.bg
Краставиците са богати на лутеин, който е главният зашитник срещу свободните радикали, които пък са виновни за стареенето.
от Kulinar.bg
Кресон или крес, както още е известно, е едногодишно растение от семейство Кръстоцветни. Расте до около 60 сантиметра.   Най-ценната част са листата, които имат леко пикантен вкус и са сочни.   Плодът на...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Омлет със задушени зеленчуци
    15 мин.
  • Свински шницел със сос
    40 мин.
  • Пържени филийки с тиквено пюре
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Хората се променят, когато получат каквото искат. Един ден си важен за тях, на следващия са безразлични. Но един ден, когато се...
  • Две разкошни кексчета в чашки
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусната спаначена пита!
  • Тази фокача е просто разкошна!
Наденица на тиган!- Нямаме.- Свински шишчета!- Нямаме.- Тогава... Тогава агнешко печено!- Нямаме.- Нямате, нямате! И на това, ако смея...