Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Добавя се, за да спомогне за формирането на храната и запазването на консистенцията й за по-дълго време, дори текстурата и формата й са защитени
от Kulinar.bg
Смята се, че редовната консумация на елда оказва благотворно влияние върху кожата, косата и ноктите
Листата на ендивията са богати на фибри, калции, желязо, фосфор, магнезий, минерални соли, захари, витамини С, А и К, инулин и горчивия глюкозид интибин
Ароматната смесица обикновено съдържа в състава си – чубрица, риган, розмарин, мащерка, майорана, листа от лавандула
от Kulinar.bg
Всичко започва с Адам и Ева и забранения плод. Сексът идва тогава, когато въпросните господин и дама са изгонени от райската градина
от Kulinar.bg
Естрагон или тарос, както още се среща, е многогодишно тревисто растение. Стеблените части, заедно с листата и цветовете му се прибавят към ястията, заради приятния му аромат.   Растението има и своите варианти,...
от Kulinar.bg
Жасминовият чай е най-популярният чай в Китай. Съставен е на основата на зелен или черен чай, а нежния и сладникав аромат на жасмин идва от сушените цветове на растението.   Вярва се, че жасминовото растение е...
При варене на животински кости и хрущяли се получава взаимодействие на водата с колагена, белтък съдържащ се в тях, от която реакция се образува желатин. Той е лесно разтопим във вода и степента на разтворимост е...
от Kulinar.bg
Използва се за медицински цели от древни времена. Има 2 основни типа женшен: азиатски (или корейски) и американски (Panax quinquefolius).
от Kulinar.bg
Жълтият кантарион се среща навсякъде из страната. Много от нас гоп познават, но за други той е просто поредното диви растение на поляната.   Билката е изключително полезна и не трябва да се пренебрегва. Ако имате...
от Kulinar.bg
Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...
Полезна информация за видовете захар, тяхното въздействие и хранителна стойност
от Kulinar.bg
Захаринът обикновено се употребява заедно с аспартам в газираните безалкохолни напитки
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Панирани тиквички с пресен джоджен
    20 мин.
  • Фин крем с оризово брашно
    20 мин.
  • Лук в бяло вино
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Вкусен джолан с колбас и зеле
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...