Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
Плодът се състои от твърда дървена обвивка, в която е поместена малка, но много хранителна ядка.
Плодът монк е част от китайската народна медицина
от Kulinar.bg
Морската сол е продукт, получен от изпаряването на морска вода. Използва се в готвенето, природното лечение и козматиката. На някои места се среща като слънчева сол.
от Kulinar.bg
Съдържа витамини A, B1, B11, B12, C, K, пантотенова (В5) и фолиева (В9) киселини, желязо, натрий, калий, калций, манган, бром
от Kulinar.bg
Въпреки че научихме, че бирата е идеална дори за студа, пиенето на чай през зимата е повече от ритуал. Родният чай пък може да се похвали с редица полезни и удобни фактори – тъй като расте на родна почва, може да...
от Kulinar.bg
По време на узряването на плода, неговите компоненти започват да се разграждат и да образуват сок. Убодете с остър предмет узрелия плод и буквално ще можете да изсмучете вътрешността през дупчицата! Само трябва да...
от Kulinar.bg
Нарът е един от най-вкусните и полезни плодове. Наричан още "ябълката на познанието", тъй като има теория, че забраненият плод в райската градина е бил именно нарът, а не обикновената ябълка. Смята се, че...
от Kulinar.bg
Ако се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът ще снабди организма с толкова протеини, колкото месото или млечните продукти, без излишните калории и наситени мазнини, съдържащи се в тях.
от Kulinar.bg
суши-майсторите избират сурова риба с високо качество, като я нарязват внимателно, за да бъде нигири естетически издържанo
от Kulinar.bg
Интересното е, че не спира да ражда през цялата година
от Kulinar.bg
Великденски пости - Седемседмичен пост (въздържане от употреба на месо, месни и млечни продукти, яйца и риба), ориентиран според християнския календар след Сирни Заговезни. Пряката обвързаност...
Олестра, често изписвана и като Олеан (Olean, по името на производителя) е заместител на мазнината, който всъщност не съдържа никакви мазнини, калории или холестерол. Олестра се използва в производството на доста мазни...
от Kulinar.bg
Съществуват много видове орехови дървета, но най-разпространеният от тях е обикновен (английски) орех. Той достига размери до 30 – 40 метра и е широко разпространен в Европа и цяла Азия.   През IV-ти век...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Тайландска супа "Том Ка Гай"
    20 мин.
  • Комбас
    20 мин.
  • Свински врат на скара
    20 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните?
"Достойнството на един човек не може да бъде отнето, то може да бъде само загубено." Антон Павлович Чехов
  • Домашна торта, която няма как да не ви хареса!
  • Най-вкусните чушки бюрек!
  • Трябва да опитате тази вкусотия...ние нямаме думи да я опишем - Локуменик
  • Леле, какво му мислим на това руло
  • Две разкошни кексчета в чашки
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...