За кюфтетата: 500 г кайма, 1 яйце, 1 глави лук, черен пипер, чубрица, 1 с.л галета.
За плънката: 1 гл лук, 2 сварени яйца, черен пипер, щипка сол и магданоз.
За овалване: Брашно и галета.
Смесете каймата с подправките,1 глава лук нарязана на ситно, яйцето и 1 с. л. Галета. Оставете я в хладилника, докато приготвите плънката.
Нарежете другата глава лук на ситно и я запържете в малко олио. Добавете сварените и нарязани яйца, черен пипер и магданоз. Оставете да се охлади.
От каймата оформете топки, като във всяка слагате по лъжичка от плънката. Оваляйте ги в смес от галета и брашно. Наредете готовите топки в намаслена тавичка.
Печете в загрята фурна до готовност. Сервирайте с гарнитура по избор. По желание отгоре на всяко кюфте, след като се запекат, може да сложите по едно кръгче домат и парче кашкавал и допечете, но и без тях са вкусни.