Бeлтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол (добавих солта по свое усмотрение, в оригиналната рецепта няма сол).
Жълтъците се разбиват отделно със захарта и водата. Към тях се прибавя брашното, пресято с бакпулвера. Накрая внимателно се прибавят белтъците.
Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма или тава. Блатът се пече, докато леко покафенее и клечка, забодена в средата, не излезе суха, без полепнало по нея тесто. Готовият блат трябва да е висок 3,5 - 4 см с диаметър 22 см.
Забележка: едната с.л. брашно може да се замени с 1 с.л. какао или някакви ситно смлени ядки.
Крем: Използвах готов крем, но можете да използвате и друг, например домашен.
Украса: Аз избрах ягоди, но можете да ги замените с всякакви други сезонни плодове.